Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto: PR

Massoud Fouroozandeh: ”Den forbudte frelse”

Foredrag i Skovlund Kulturhus mandag den 31. oktober 2016 kl. 19:00 om dialog mellem islam og kristendom

Massoud Fouroozandeh er født i Teheran i 1970. Han er tidligere muslim, men er i dag konverteret til kristendommen. Da krigen mellem Iran og Irak rasede, blev Massoud, som 15-årig, indkaldt til militærtjeneste, men Massoud fandt krigen både absurd og meningsløs og tog, med den ene fod i gips, flugten til Tyrkiet og kort efter til Danmark.

Massoud fik sin studentereksamen, studerede international markedsøkonomi, og startede sin egen virksomhed, som han drev i fem år, indtil han blev omvendt til kristendommen.

I dag er Massoud cand. theol fra Århus Universitet, og i 1997 blev Massoud daglig leder af missionsbevægelsen Church of Love, en multietnisk missionsbevægelse i stor vækst, som i oktober 2014 blev anerkendt af kirkeministeriet som Danmarks første migrant-valgmenighed i Folkekirken.

Massoud siger:

”En af de største forhindringer for en meningsfuld dialog mellem islam og kristendommen er den manglende viden på begge sider om både ens egen og ”de andres” religion. De færreste danskere har et særligt dybt kendskab til kristendommen, selv om de er medlemmer af folkekirken, og på samme måde ved mange muslimer ikke meget om, hvad der står i deres egne hellige skrifter, Koranen og Hadith. Og kendskabet til ”de andres” religion er endnu ringere. Hvis man ikke kender sig selv godt nok, bliver man ofte usikker over for ”den anden” og ser ham/hende som en trussel. Og hvis man ikke kender ”den anden” godt nok, forfalder man ofte til at skabe fjendebilleder. Derfor er religionsundervisning en vigtig forudsætning for en meningsfuld dialog.

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvor ens egne grænser går, både som menneske og som kurtur, så dialogen ikke bliver et uopfyldeligt krav om at nå til enighed. Man skal vide noget om, hvornår det er frugtbart at gå i dialog, og hvornår det blot vil skabe endnu større skel.

En anden forhindring for en meningsfuld dialog med muslimerne er, at mange danske teologer – i en velmenende, men helt misforstået søgen efter ligheder mellem islam og kristendom – fuldstændig overser eller tilslører de betydningsfulde forskelle, der er mellem dem. Man gør dialogen til en jagt på enighed, og på den måde svigter man på begge fronter. For islam har ganske vist nogle overfladiske lighedspunkter med kristendommen – men i bund og grund er de to religioner så forskellige som olie og vand, og kan aldrig forenes.

En alt for konsensussøgende dialog er mangel på respekt for begge religioner. - Men hvordan så integration? Også her har Massoud stor erfaring, ja han er blevet brugt som underviser på Politiskolen og mange andre steder.

Massoud evner at holde et både inspirerende og oplysende foredrag, ja, han giver os stof til eftertanke gennem personlige fortællinger.

Alle er velkommen til denne vigtige aften i Skovlund Kulturhus.

Menighedsrådet i Skovlund

onsdag 5 okt 2016 - Karsten Madsen
Vist: 2213 gange