Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto:

Ansager-Skovlund skal være demensvenlige

Udviklingsrådet i Ansager-Skovlund arbejder, i samarbejde med Varde Kommune, på at blive Danmarks første demensvenlige lokalsamfund.

Arbejdet blev i tirsdags skudt i gang med en kursusdag afholdt af Alzheimerforeningen, hvor bl.a. lokale fra Ansager og Skovlund deltog.

Kurset var et demensvensinstruktørkursus, som er et konceptkursus Alzheimerforeningen tilbyder forskellige steder i landet. Formålet er at uddanne en gruppe instruktører, som skal være med til at understøtte Alzheimerforeningens arbejde for at skaffe 100.000 demensvenner i Danmark – demensvenner som skal gøre livet mere trygt og værdigt for personer og familier som rammes af demens.

Kurset blev afhold i Skovlundhallen og var et af de største kursushold d.d. som Alzheimerforeningen har afholdt. Normalt deltager 7-15 personer pr. kursus, men efterspørgslen for at deltage i Skovlund var stor. Her deltog 19 personer fra de omkringliggende byer.

Vær med til at gøre Ansager og Skovlund demensvenlig
Hvis du ønsker at bakke op om udviklingsrådets arbejde, for at skabe et demensvenligt lokalsamfund i Ansager og Skovlund, kan du starte med at blive demensven ved at benytte de nyudklækkede instruktører. Hvis I er en forening, en virksomhed eller en gruppe af venner, som ønsker at bakke op om at skabe et demensvenligt samfund ved at blive demensvenner, kan I kontakte de lokale demensvensinstruktører for at høre, hvordan de kan hjælpe jer på vej.
I kan også læse mere på www.demensven.dk 

Kontaktoplysninger på lokale demensvensinstruktører: 

Karin Nielsen: 
mail: karinnielsen@turbopost.dk
Miriam Heide: 
mail: Miriam.heide@hotmail.com

tekst og foto: Mette Fuglsang Larsen

lørdag 19 nov 2016 - Rud Larsen
Vist: 921 gange