Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening

Dødsfald i Skovlund

Gerda Lauridsen, Solbakken 22, Skovlund, er død, 82 år gammel

I dansk landbrugs historie finder man mange eksempler på kvinder, der sammen med ægtefællen slog sig ned på ofte forsømte gårde for derefter at bruge deres liv på at skabe et bosted, der kunne give dagligt brød for dem og deres børn.

Gerda Lauridsen var en af dem. I 1956 overtog hun og Harry Lauridsen en ejendom på Aallingvej1 med en skøn beliggenhed, men med bygninger og besætning, der kunne tage modet væk fra unge mennesker.

Harry måtte sælge en ko for at få foder nok. Tilbage var der 4 køer, 2 heste, 4 ungkreaturer og 5 svin.

26 år efter havde ejendommen 34 malkekøer. Den 12. november 1982 tildeltes Gerda og Harry Lauridsen de jyske landboforeningers sølvmedalje for ”flid og dygtighed”.

På tilhørende diplom ses ordene: ”Så længe du i furen går, så længe du har dit arbejd´ kær, skal Danmark lægge fold til fold i sol og storm og bygevejr”.

Igennem et langt liv lagde Gerda Lauridsen ”fold til fold” for mand og børn.

Holger Christensen, Markvangen 2B, Skovlund, 6823 Ansager

torsdag 20 apr 2017 - rasmus
Vist: 2667 gange