Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto: Niels Winther

Nyhedsbrev - Skovlund Efterskole

en lille opsummering af de første 6 uger

Holdet i år virker til at være søde og rigtig gode ved hinanden. Der vil selvfølgelig altid være nogle gnidninger her i starten, men der er bestemt ikke flere end normalt. 

AUGUST

I august havde vi et rigtigt godt introforløb. Den første uge gik med forskellige aktiviteter mandag til onsdag, hvor de var på tre forskellige aktiviteter om eftermiddagen. De var alle igennem aktiviteterne ved Kvie Sø, vandretur og på kanotur ned ad åen ved Ansager. Alle tog ivrig del i alle aktiviteterne. Vi må da også sige, at vi var superheldige med det gode vejr den uge. 

Torsdag og fredag havde eleverne undervisning og en hel almindelig fredag med rengøring osv. Eleverne havde også en samtale med deres kontaktlærer, samt fik informationer om hvilke valgfag de ønskede i første periode.

Den anden weekend blev der lavet et rollespil der hed konfirmation. Elever fik alle en rolle og de havde efter sigende en meget hyggelig eftermiddag/aften.

Vores rystesammentur den sidste uge af august, blev ændret til af i havde alm undervisning onsdag og fredag formiddag. Onsdag eftermiddag lavede eleverne underholdning og der var højt humør den eftermiddag. Torsdag cyklede vi til Assenbækmølle, som er et spejdercenter 8,4 km fra skolen. Inden frokost fik eleverne lavet stridsvogne af rafter, om eftermiddagen var der så ”race”. Eleverne gik op i det med liv og sjæl. Efter de havde ryddet op, cyklede vi hjem igen. Torsdag aften var der bålhygge med sang og pandekager. Hvis I havde hørt og set jeres børn, ville I være så lykkelige. For hold da op, hvor var det hyggeligt og sjovt.

Fredag eftermiddag så de film inden de havde weekend.

En pige valgte at stoppe allerede den første søndag aften, og vi har modtaget en pige mere til vores elevhold. Hun er faldet rigtig godt til her på efterskolen. Yderlig 3 elever har valgt at stoppe af forskellige grunde.

Jeg håber, at I følger os på vores Facebook, hvor vi løbende lægger billeder op.

SEPTEMBER

Hele september har vi almindelig undervisning.

Søndag den 27. har vi Efterskolernes Dag og alle elever skal derfor være her på skolen senest kl. 11:00. Vi regner med, at 

der kommer rigtig mange besøgende i år og alle elever har derfor en vigtig rolle den dag.  

Vores pedel og nogle frivillige har brugt et par måneder på at renovere et hus som skal bruges til vores medielinje og et andet til E-sport. De glæder sig til at flytte ind i de nye lokaler.

Vi glæder os til at vise det frem for byen og interesserede, så snart Corona-restriktionerne tillader det.

OKTOBER

Den 3. oktober er der forældredag, hvor man kan aftale en tid til en samtale med kontaktlæreren. Program for dagen følger senere. Kontaktlæreren vil fortælle om, hvordan det går socialt, fagligt samt fortælle om arbejdet med UPVen. 

Vi har efterårsferie i uge 42, med ankomst til efterskolen søndag den 18. oktober mellem kl. 18-21.

Den 31. oktober er der EfterskoleCamp, hvor kommende elever kan prøve et dag på efterskolen. Temaet for weekenden er Halloween.

UPV

UPV står for uddannelsesparathedsvurdering. Dette er et tiltag fra undervisningsministeriet og betyder at vores UU-vejleder og faglærere skal have vurderet alle elevers parathed til næste skoleår inden den 15/12 2020. Denne vurdering skal revideres hvert år inden ungdomsuddannelsen. Vurderingen tager udgangspunkt i personlige, sociale og faglige kompetencer. I vil få UPVen med hjem til juleferien, men arbejdet for vejleder, faglærer og kontaktlærerne er startet på skolen.

BEDSTEFORÆLDRE DAG

På grund af Corona restriktioner må vi desværre ikke afholde bedsteforældredag den 4. december. Eleverne får et foredrag om kærlighed og sex i stedet for.

På medarbejdernes vegne

Hanne Gonzalez, forstander

 

lørdag 12 sep 2020 - Rud Larsen