Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Video: Niels Winther

Indvielse af cykelsti

mellem Skovlund og Krusbjerg

Modtaget fra Kitty Gamkinn:

Gummistøvler og regntøj blev luftet søndag formiddag, da omkring 140 borgere deltog i indvielsen af cykelstien, mellem Krusbjerg og Skovlund.

Fejringen skete meget passende mellem de 2 byer for enden af Tyndkærvej.  Tilbage i 2015 afleverede Niels Hagting 320 underskrifter, med ønske om cykelsti, til Udvalgsformand Preben Friis Hauge, netop på dette sted.

Preben Friis Hauge indledte dagens indvielse med en tale, hvor han blandt andet takkede lodsejerne for velviljen og rettede en stor tak til alle samarbejdspartnere.

Borgmester Erik Buhl fortalte om de 19 skolebørn, der manglede cykelstien allerede sidst i 80érne. Som skolebestyrelsesmedlem sendte han allerede dengang et hjerteskærende brev og søgte Ølgod Kommunen om etablering af cykelstien. ”Nu indvier vi den i dag”

Kitty Gamkinn talte på vegne af styregruppen, Ølgod Udviklingsråd og Skovlund/Ansager Udviklingsråd. Og takkede i den forbindelse for det store engagement. ”Her i området er vi gode til at skabe noget sammen, både på højt og lavt plan.” 

Niels Haahr var sidste taler i rækken og tilkendegav, at han var dyb imponeret over fremmødet. Det viser at den nordøstlige ende af Varde Kommune står sammen, når så mange er samlet om festligheden.

Herefter var der formel indvielse med klip af bånd, der var bundet op på flagstængerne, på hver sin side af cykelstien. Erik Buhl og Preben Friis Hauge blev godt hjulpet af Niels Hagting, der i sin tid havde afleveret de mange underskrifter.

Flere motionister var stod allerede klar til at tage cykelstien i brug.  

Til sidst bød Krusbjerg Borgerforening på kaffe og varm cacao. MUMS sponserede kage og Varde Kommune bød på Øl og Vand. Vognmand John Christensen havde kørt studentervognene frem, så man kunne nyde forfriskningerne i tørvejr.

Den glade begivenhed sluttede med, at Agnes Sommer vandt en lodtrækning om et gavekort på 5.000 kroner, til Fri Bikeshop i Ølgod. Gavekortet var sponseret af butikken selv, Skovlund Idrætsforening, MUMS kager, Vognmand John Christensen, Din Købmand i Skovlund og Udviklingsrådene i Ølgod og Skovlund/Ansager.

 

 

søndag 3 okt 2021 - Rud Larsen