Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto: Uglebyg

Uglebyg

En lokal succeshistorie

af Rud Larsen

Man skulle tro, han var meget ældre end de 29 år dåbsattesten siger, når man ser på det, han har nået i sit korte liv.

På den anden side ligner han af udseende nok mest den teenager, han stadig var da, han købte sit første hus. Forældrene støttede ideen lige indtil Sparekassen sagde ja til et lån. Så blev de lidt betænkelige. Det skulle der dog vise sig ikke at være grund til. Huset blev på en måde grundstenen i tømrerfirmaet, der nu er 7 år gammelt. Navnet på firmaet er “Uglebyg Aps.” og indehaveren hedder Michael Uglebjerg.

Nogle år senere skulle det hus komme til at spille endnu en væsentlig roller i Michaels liv. Det kom nemlig til at indgå i en byttehandel med Bente og Jens Vad, der købte huset og solgte deres gård på Tiphedevej til Michael. Der bor han og kæresten Katja Hansen nu sammen med deres søn på to år. Barn nummer to forventes at melde sin ankomst i december måned.  Familien bor dog ikke i stuehuset, der er revet ned; men i en gammel, renoveret lade, der nu er indrettet til midlertidig beboelse. Den skal  senere fungere som værksted med både badeværelse og køkken til personalet. Ordet “midlertidigt” dækker over den tid, det tager selv at bygge drømmeboligen til familien. Som  Michael siger: “Det er der mange penge sparet ved”. Og som enhver god vestjyde ved: hvad der er sparet er tjent.

Men lad os begynde med begyndelsen.

Michael er født og opvokset i Skovlund. Efter endt skolegang i Skovlund Skole blev det til tre år på efterskole, inden han kom i tømrerlære hos Kaj Buhl. De tre år på efterskole dækker over to år på ordblindeefterskole og et år på en sportsefterskole som en slags belønning. Efter vel overstået svendeprøve skulle Michael prøve noget nyt. Det blev først til et år i firmaet Hedens Tækkemænd, hvor han lærte alt om stråtage. Derefter blev han ansat ved M.L. Schmidt, der er specialister i spåntage. Han var bl.a. med til at lave taget på den meget eksklusive Kerteminde Golfklub (Great Northern). Det sidste år dog som “underleverandør” fra eget firma.

I 2017 blev enkeltmandsfirmaet “Uglebyg” til “Uglebyg Aps.”, der i øjeblikket har fire ansatte foruden den unge chef. Med forståelig stolthed gør Michael opmærksom på, at to af de ansatte er lærlinge. Det er altså ikke “Uglebygs” skyld, at mange unge har svært ved at finde en læreplads!

Siden firmaets grundlæggelse er det blevet til mange - og meget forskellige - opgaver både i og uden for Skovlund. Opgaverne spænder fra store projekter som totalrenovering af BD Plast over byggeri af en stor hal til et millionbeløb og til indretningen af “Mums Kager” på Nørremarken.

Flere huse er blevet totalrenoveret - heraf to som Michael har købt, sat i stand og nu lejer ud. Også mindre opgaver påtager firmaet sig. Skal du bare have udskiftet et vindue eller to, kan du roligt ringe til “Uglebyg”. Også den slags opgaver påtager de sig gerne.

Blandt de kommende opgaver er opførelse af en 80 m2 stor tilbygning til et sommerhus i Hvide Sande, udskiftningen af 500 m2 tag uden for Ansager og opbygning af et skur for en børnehave i Skanderborg.

“Uglebyg” har et speciale, som måske ligger lidt uden for traditionelt tømrearbejde nemlig papirisolering, som består af indblæsning af isoleringsmateriel (papir) i både hulmure og på loftet. Det er en effektiv form for energiisolering til en fornuftig pris.

Med til billedet af en person, som virker ældre end sine 29 år er Michaels aktive medvirken i byens foreningsliv. Han spiller stadig fodbold, men mere bemærkelsesværdig for en ung mand i tyverne er hans medlemsskab af bestyrelserne for “Skovlund Sogns Borgerforening” og “Skovlund Invest”.

Gid flere unge ville tage aktiv del i foreningsarbejdet i vores by!

 

onsdag 6 okt 2021 - Rud Larsen
Vist: 1483 gange