Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Gitte "at your service" Foto: Emma Riber Alshauge

Gittes Haveservice

en blomst i Skovlunds erhvervsliv.

 af Rud Larsen

Dronefotos: Peter Møller Larsen

“Gittes Haveservice” er på alle måder et Skovlund-firma. For det første er det etableret og registreret i Skovlund. For det ander bor ejeren i Skovlund og tager aktivt del i sognets liv og aktiviteter, og for det tredje nød firmaet helt fra starten godt af Skovlund-solidariteten. Der gik ikke lang tid fra “Gittes Haveservice” blev startet i 2011 til de fleste af byens større firmaer var kunder hos Gitte. Når Gitte fortæller om den oplevelse, kan hun slet ikke skjule den glæde og taknemlighed, hun føler. Det nærmest lyser ud af hende.

At de samme firmaer stadig er kunde hos Gitte, og at flere er kommet til, siger til gengæld nok mere om den kvalitet, som “Gittes Haveservice” leverer, end det siger om Skovlund-solidariteten. Også den kendsgerning, at mange andre kunder senere er kommet til i nabobyer som Ansager, Ølgod og Grindsted kan kun ses som en bekræftelse på, at kvaliteten af firmaets ydelser er i orden. Helt ude i Grimstrup - i nærheden af Korskroen - har “Gittes Haveservice” nu en firmakunde. 

Foruden de mange firmakunder kommer der også flere og flere privatpersoner til. Særligt vokser antallet i Ølgod og Grindsted, hvor firmaets gode ry tilsyneladende spredes med mund til mund metoden. “I hvert fald har jeg aldrig brugt en eneste krone på en annonce for Gittes Haveservice”, siger Gitte - ikke uden en vis stolthed.

Der var ikke tegn i sol og måne på, at Gitte skulle være gartner, da hun var færdig med folkeskolen i Outrup. Det på trods af, at hun voksede op på en gård, hvor især moren gik meget op i havearbejdet og opmuntrede børnene til at gøre det sammen. Både Gitte og hendes tvillingsøster havde hver sin lille køkkenhave, som de passede og plejede med samme omhu, som Gitte nu viser sine kunders haver og anlæg.

Efter folkeskolen gik turen til teknisk skole. Da grundforløbet var godt overstået, ville Gitte gerne være bager, men det ville hendes tvillingsøster også. Så syntes Gitte, der gik lidt for meget “tvilling” i valget. Hun valgte i stedet uddannelsen som butiksslagter.

Gitte er glad for uddannelsen, men jobbet som butiksslagter - med de skæve arbejdstider - passede slet ikke til Gittes temperament og forventninger. Det at arbejde i et stort supermarket var ikke noget for hende. Efter perioden som butiksslagter fulgte en periode med jobs rundt omkring forskellige steder: F.eks. en skiltefabrik, en møbelfabrik en fabrik der lavede hundefoder og til sidst Norlax i Outrup. 

Et uheld med tommelfingere førte til, at den blev lagt i gibs, og Gitte blev sygemeldt. Det uheld benyttede Gitte til at skifte kurs arbejdsmæssigt. Det måtte gerne være noget med det grønne og førte til ansættelse ved det daværende “Kildelunden” i Tistrup. Her blev Gitte i 10 år inden hun fik mod til at starte sit eget firma med base i Skovlund, hvortil hun var flyttet i 1999.

Som tidligere nævnt blev firmaet godt modtaget af kunderne i Skovlund og snart fik Gitte behov for en medarbejder. Tilfældigvis stod en tidligere kollega fra “Kildelunden” klar. Han var med helt frem til 2018. Nu er en anden tidligere kollega - og god veninde - tilknyttet firmaet - ikke som ansat. Hun er “lejer ind” som det vist nok hedder i håndværkerkredse i Vestjylland. I andre brancher og i andre dele af landet ville man nok tale om at være underleverandør. “Gittes Haveservice” er altså stadig et en-mandsfirma.

For snart to år siden købte Gitte det nedlagte landbrug på Lundvej 3 i Skovlund. Her har hun nu base - både forretningsmæssigt og privat. Foruden Gitte har hendes tre børn på henholdvis 17, 14 og 11 år også base her. Gitte betegner selv købet af Lundvej 3 som et “guldkøb” - det vil måske ærgre brødrene Møller en smule. Måske kunne de have fået lidt mere for gården. 

Men nu er det Gittes base - også for traditionen med “Juleværkstedet”, hvor alle er velkomne til at møde op og få inspiration til juledekorationer eller købe en adventskrans, en juledekoration eller andre juleting. Næste Julestue afholdes  lørdag-søndag den 20.-21. november 2021. Mere herom senere i skovlund.dk

 

onsdag 27 okt 2021 - Rud Larsen