Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto: RL

M A Trade

Den lille Markeds Butik

 Maja og Arni kommer oprindeligt fra Island. At de bosatte sig i Danmark  - i 2001 - er lidt af et tilfælde. Egentligt var det Majas søster, der gerne ville flytte til Danmark. Hun inviterede Maja og Arni med ned for at se, hvad Danmark var for en størrelse. Allerede på vejen hjem - i flyveren - besluttede de, at de vil flytte hertil og to måneder senere skete det. 

Maja og Arni boede den gang i Reykjavik og Arni havde i mange år ønsket at flytte til London. Han havde flere forskellige familiemedlemmer i England og Reykjavik - med en befolkning på under 150.000 indbyggere - var for lille. Der skulle større forhold til. Så det er vel helt naturligt at valget til sidst faldt på Skovlund. Dog først efter en nogle år i bl.a. Give og Krogager. 

Arni er uddannet grafiker, men en sygdom satte en stopper for det. Heldigvis havde han også kørekort til lastbil, så han valgte at prøve noget nyt og slippe væk fra kontoret. Det gjorde han indtil en blodprop i 2017 betød, at han ikke længere kunne holde til en arbejdsuge på mere end 70 timer. Nu kører han som afløser / vikar.

Maja arbejdede i Island som pædagogmedhjælper men blev i 2004 uddannet som Social og Sundhedhjælper i Danmark. Det arbejde har problemer med ryggen dog sat en stopper for.

Maja og Arni Helgason har i godt 12 år været markeds-kræmmere. En hobby de hyggede sig med og en hobby de havde pæn succes med. Nok til dels fordi de er nogle venlige, åbne og imødekommende mennesker, men også fordi deres varer var af en kvalitet, som ligger noget højere end det, man normalt finder på markedspladserne rundt omkring i landet.

Men så kom coronaen og markedspladserne lukkede.  

Hvad gør man så, når man er et socialt anlagt menneske, der godt kan lide at møde andre mennesker? Jo, man overvejer muligheden for at etablere en lille markeds-stand derhjemme. Hos Maja og Arni er der ikke langt fra tanke til handling, og derfor opstod “Den lille Markeds Butik” i en ombygget garage på Solbakken 10 i Skovlund. 

Her kan man nu købe nogenlunde de samme varer, som Maja og Arni tidligere solgte rundt omkring på de jyske kræmmermarkeder. Butikken er åben hverdag fra 10 til 17 og lørdag fra 10 til 14 ognår vi i øvrigt er hjemme”, som Arne siger. Så ved du, hvor du kan henvende dig, hvis du har glemt konens fødselsdag og ikke nødvendigvis skal have blomster med hjem. Måske er en drømmefanger med motiv fra den nordiske mytologi også en mulighed.

Sortimentet består primært af legetøj og gaveartikler; men også af artikler som f.eks. kuglepenne, Arni selv har drejet i træ. Mange af gaveartiklerne så som drømmefangere, kaffekruse, ure til væggen, små statuetter og flaskeholdere er med billeder fra den engelske kunstner Lisa Parker, med nordiske dyr  og nordisk mytologi som motiver.

De fleste af butikkens gaveartikler importeres fra England - efter Brexit ofte via lagre i Polen eller Spanien. I følge Arni er det svært for en lille butik at købe en gros i Danmark. Man skal simpelthen købe for store mængder til at en lille butik kan omsætte varerne. En undtagelse herfra er dog legetøjet, som købes hos en grossist i Vejle. 

“Herfra” siger Arni “kan vi skaffe legetøj af en god kvalitet til priser, der kan konkurrere med de store butikskæder i landet”. I det hele taget er det vigtigt for parret at understrege at alle varer “byttes med et smil”, hvis der er noget galt med dem. 

Når man handler, er man naturligvis altid interesseret i at tjene lidt på det. Men for Maja og Arni var der faktisk et motiv mere for at starte den lille butik. De husker, hvordan en ny frisørsalon i Krogager bidrog til at give mere liv til byen, at skabe et miljø, hvor man mødtes og snakkede sammen. De håber deres butik kan blive et lille bidrag til noget tilsvarende i Skovlund.

 

tirsdag 2 nov 2021 - Rud Larsen
Vist: 1353 gange