Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenPoul Henrik HansenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto: RL

Landsindsamling

Kræftens Bekæmpelse.

Du får besøg på søndag.

Måske af en af damerne på billedet herover. Måske af en hel familie eller måske af et par unge mennesker. Alle kan nemlig deltage som indsamlere i Kræftens Bekæmpelses store landsindsamling søndag den 3. april. Også her i Skovlund, hvor 15 indsamlere har meldt sig til at besøge så mange hjem som overhovedet muligt i hele sognet. På landsplan er der tale om ca. 14.000 frivillige indsamlere.

Indsamlerne i Skovlund håber naturligvis på at blive lige så godt modtaget, som de blev sidste år, hvor man indsamlede 10.000 kr. i kontanter samt mere via Mobil Pay og SMS.

Marit Larsen og Tove Østergaard er blandt indsamlerne. Det har de været i mange år. Tove har f.eks. være med i mere end 25 år, mens Marit har taget aktiv del i indsamlingen i ca. 20 år. Begge bekræfter, at det kan være en fordel, at være kendt på ruten, når man samler ind. 

Tove har f.eks. en historie om en mand lidt uden for byen, der startede med at sige, at han ikke gav til den slags ting. Så tilføjede han dog “men siden det er dig, skal du nok få noget”. Blandt indsamlerne er også nye ansigter. Heldigvis kommer flere til hvert år. 

Både Tove, Marit og Jonny fortælle, at de stort set kun har oplevet at blive positivt modtaget, når de kommer rundt. “Selvfølgelig er det ikke alle, der ønsker at donere, og det er naturligvis helt i orden. Så nøjes vi med at ønske dem en god dag,” siger Marit.

Rud Larsen

Hvis du ikke er hjemme, når en af de 15 indsamlere banker på din dør, kan du stadig støtte det gode formål. De efterlader nemlig en lille seddel i din postkasse med oplysninger om, hvordan du kan hjælpe Kræftens Bekæmpelse i deres arbejde. På sedlen kan du også se, at:

  • 61% af indtægterne går til forskning i bedre behandling, tidligere diagnoser og effektiv forebyggelse af kræft.  
  • 18% af midlerne går til forebyggelse. Fire ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges. 
  • 18% går til patientstøtte i form af gratis støtte og rådgivning 40 steder fordelt over hele landet samt gratis telefonrådgivning
  • Kun 3% bruges på administration. Kun 3%!

Indsamlingen i Skovlund koordineres af Jonny Boye-Petersen, som oplyser, at det er fuldt lovligt at efterlade den lille seddel, også selv om man har en mærkat med “Nej tak til reklamer” på postkassen. Sedlen er nemlig ikke klassificeret som en reklamer.

Skulle du have lyst til at donere penge allerede inden en indsamler kommer på besøg, kan du på billedet af en indsamlingsbøsse set et par muligheder for at gøre det.

På mit spørgsmål om man ikke kan være nervøs for at mange mennesker allerede har doneret til forskellige indsamlinger til Ukraines befolkning, svarer de tre damer samstemmende og klart: nej. 

Det er to vidt forskellige ting. De folk, der vil støtte Kræftens Bekæmpelse, gør det under alle omstændigheder. Vi er tit ude for, at folk har pengene klar til at aflevere, allerede inden vi banker på døren. Nogen gange mødes vi af en sød lille barnehånd fuld af mønter. Det gør en helt blød om hjertet.

I øvrigt har Kræftens Bekæmpelse allerede doneret 3 mill. kr. til Ukraine.

Du kan få mange flere oplysninger om Kræftens Bekæmpelses arbejde på hjemmesiden www.cancer.dk

Rud Larsen

torsdag 31 mar 2022 - Rud Larsen