Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT

Foreningslivet 

og bankverdenen.

 

Et gammelt ord siger, at herrens veje er uransaglige - det gælder tilsyneladende også informationsstrømmen.

skovlund.dk har fra Skovlund-Ansager Udviklingsråd v. Kristian Støjberg modtaget nedenstående information.

Udviklingsrådet har tilsyneladende modtaget det fra LAG, der tilsyneladende har modtaget det fra en medarbejder i Kultur & Fritid i Varde Kommune, der igen synes at have modtaget det fra Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Her er selve oplysningen:

“Læg mærke til det lille ord ”kan”!

Dagen før valget blev udskrevet, skete der noget, som kan få større betydning for foreningslivet i Danmark end resultatet den 1. november. Jeg skriver med vilje ”kan”, for der følger ingen garanti med Finanstilsynets nye vejledning om bankernes kontrol med deres foreningskunder.

Vejledningen kan gøre det nemmere for de fleste foreninger at oprette en konto, skifte kasserer eller ændre andet i samarbejdet med banken. Men det er helt op til den enkelte bank. Vejledningen fortæller, at bankerne kan behandle foreninger som lavrisikokunder, og at de kan nøjes med forholdsvis få oplysninger og dokumentation fra lavrisiko-foreningerne.

Det kan du læse mere om i dette nummers eneste artikel.

Om bankerne fremover vil benytte sig af dette ”kan”, bliver også afgjort af, hvor insisterende den enkelte forening er. DFS vil i de kommende uger producere materiale, som vores foreninger kan benytte sig af, når de næste gang skal i banken.

Michael Voss, nyhedsredaktør”

mandag 17 okt 2022 - Rud Larsen
Vist: 348 gange