Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto: RL

Seniorboliger i Skovlund

et uforpligtende møde

En gruppe, der beskriver sig selv som “selvbestaltet”, havde inviteret til møde i Kulturhuset torsdag aften. Efter velkomsten ved Ole Uhd præsenterede gruppen et oplæg med en lang række spørgsmål om emnet. 

De vigtigste spørgsmål kan nok koges ned til følgende: 

  • Hvilke type boliger vil man gerne have?
  • Skal det være lejebolig, ejerbolig eller andelsbolig.
  • Hvor skal bebyggelsen / bebyggelserne ligge?
  • Hvilke priser er det realistisk ar operere med?

Den efterfølgende diskussion blandt de ca. 40 fremmødte gav ikke mange konkrete svar - nok nærmere tvært imod. Der blev stillet endnu flere spørgsmål, samtidig med at der blev luftet en del muligheder i form af omtale af byggerier, der eksisterer andre steder. Direkte adspurgt om, hvad gruppen foreslog, svarede Kristian Støjberg. “Ikke noget - vi stiller spørgsmål”.

Det er nok ikke helt urealistisk at sammmenfatte spørgsmålet om ejerforhold til, at der var en overvældende stemning for, at byggeriet skulle være lejeboliger, og at et større samlet byggeri ville have lange udsigter både i form af tilladelser og i at finde en interesseret bygherre. 

Derfor koncentrerede en stor del af drøftelserne sig om, hvor de ønskede boliger skulle bygges. Blandt mulige steder blev følgende nævnt:  “Brugs-grunden”, Kroen (med om- og tilbygninger), Støjbergs grund, Bjælkager, Missionshuset og Tage Toftes hus.

Det blev dog også fremført, at flere mindre byggerier ville gøre byggeriet væsentligt dyrere. Dertil kom, at de ønskede fordele i form af fællesskab og sammehold ville blive mindre end ved et større samlet byggeri.

På baggrund af plenumdiskussionerne er det nok ikke muligt at konkludere noget fælles om ønsker vedrørende prisniveau og størrelse på boligerne. De to ting hænger jo også uløseligt sammen.

Forslaget om, at overveje at start et lokalt ejet selskab - som bygherre - blev nævnt. Lige som spørgsmålet om, hvor “Skovlund Invest” var i denne sammenhæng blev rejst.

Mod slutningen af mødet læste Verner Kristensen et afsnit op fra “Helhedsplan Skovlund —en bæredygtig by” fra maj 2020. 

Herfra kan citeres: 

“Her kan man bo i ollekolle, i bofællesskab, i et lille rækkehus, i villa eller på en minigård”……… “Det er vigtigt, at der er noget for de ældre, der er ikke længere kan bo i egen villa eller gård, så de har mulighed for at blive boende i Skovlund. Her er man del af et fællesskab”……. “Boligerne er tænkt som bæredygtige - f.eks. af ubehandlet tre eller andre bæredygtige materialer. Det kan også være et område, hvor der etableres prøveboliger af nye bæredygtige materialer, der skal afprøves. (Fonde kan eventuelt gå ind i et sådant projekt)…….. “her viser Skovlund vejen for fremtidens måde at skabe nye boligområder i mindre byer!” 

Den samlede beskrivelse (som ikke kun omhandler ældreboliger) kan læses på side 16 i rapporten fra PLET arkitektur og er en langsigtet mulighed

Den “selvbestaltede” arbejdsgruppe er stadig i arbejdstøjet. Held og lykke til dem.

lørdag 18 feb 2023 - Rud Larsen
Vist: 723 gange