Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto: RL

Skovlund Efterskole

Generalforsamling

Skovlund Efterskole kom ud af regnskabsåret 2022 med et overskud på godt 153.000 kr. Det var den gode nyhed på generalforsamlingen tirsdag aften.

Imponerende er det også at egenkapitalen siden 2002, hvor den var nede på knap minus 300.000 kr., er vokset til godt 9,5 mill kr. Det må siges at være godt gået og må også give et godt rygstød til de kommende år, der nok må forudses, at blive vanskelige.

Dette ikke mindst set i lyset af, at året der gik har været et vanskeligt år. Som man har kunne læse i dagspressen og se på TV har efterskolen oplevet problemer med at fastholde eleverne. 

Det gælder de fleste efterskoler i hele landet, hvor frafaldsprocenten i de sidste par år er steget fra 12% af en årgang til 14% i 2021/22.

Personalet og den nyvalgte bestyrelse får således nok at se til, hvis man skal bringe frafaldsprocenten ned. Den siddende bestyrelse har valgt at betragte året 2023 som et “investeringsår” og fremlagde et budget-forslag for 2023 med et mindre underskud.

Generalforsamlingen sluttede med endnu et optimistisk tegn, idet man måtte ud i en afstemningsrunde for at vælge den kommende bestyrelse og to suppleanter. 

Det må vel siges at være et godt tegn at interessen for at deltage i skolens ledelse er så stor, at der skulle skriftlig afstemning til.

Bestyrelsen vil konstituere sig på det førstkommende bestyrelsesmøde, og man vil herefter kunne se bestyrelsens sammensætning på hjemmesiden ske.dk

 

tirsdag 18 apr 2023 - Rud Larsen
Vist: 658 gange