Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto: Peter Breum

Hvad sker der i Byparken?

sådan spørger mange beboere i byen.

“Der bliver lidt mere aktivitet i Skovlund Bypark end vanligt” skriver Varde Kommune i et brev og forklarer, at der dels er tale om træer til selvskovning, samt at hele rødgranbevoksningen ved Solbakken skal fældes for at give plads til en ny kloakledning.

Desværre har Kommunen valgt kun at melde dette ud i et brev til naboerne til Skovlund Bypark.

I små bysamfund giver den slags aktiviteter altid anledning til snak og rygter. Ind imellem også unøjagtige rygter, som kan få “en lille fjer til at vokse til fem høns” - for nu at citere H. C. Andersen. Således også i Skovlund.

Alt dette kunne man have undgået, hvis Varde Kommune havde valgt at orientere hele befolkningen i Skovlund om de forestående begivenheder via Borgerforeningen og via de to største kommunikationsplatforme i sognet, nemlig skovlund.dk og “Skovlund og Omegn”

Nu gør Borgerforeningen det i stedet via et uddrag fra det omtalte brev til Byparkens naboer.

“Dels er vi i gang med at mærker træer op og anvise folk til selvskoning. Et tiltag der er politiske besluttet. Tiltaget sikrer at skoven bliver tyndet så de blivende træer får plads til at gro, dels sikre vi muligheden for at borgere kan få billigt brændsel

Derudover skal der i sommeren 2024 laves ny kloakledning i Skovlund, og den skal bl.a. føres gennem skoven.

Det er derfor besluttet at rødgranbevoksningen markeret på kortet skal skoves.

Skovningen vil ske med maskine og træet vil blive kørt ud til vejen.

Toppene vil i første omgang blive liggende på arealet, men vil senere blive kørt ud og flishugget.”

Brevet fra Kommunen slutter med at fortælle, at området vil blive tilplantet til efteråret, men at der også vil blive plads til at området springer i skov med lokale frø.

/RL

 

onsdag 7 feb 2024 - Rud Larsen
Vist: 425 gange