Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerDanske Seniorer - Ansager-SkovlundFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund-Ansager ForedragsforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto: RL

Skovlund Efterskole har gjort det igen

Danmarks bedste resultater i Cambridge English

Seks elever fra Skovlund Efterskole har bestået en eksamen i engelsk på det niveau, der i daglig tale omtales som universitetsniveauet. Officielt hedder den Certificate of Proficiency in English og stammer fra Cambridge Assessment - en afdeling af Cambridge Universitet

En enkelt elev har endog bestået med karakteren “A” - som er den højeste, man kan opnå. En anden var bare et enkelt point fra at opnå samme resultat. 

Ingen anden skole i Danmark - inklusiv samtlige landets gymnasier - kommer i nærheden af så flotte resultater.

Og for at det ikke skal være løgn har yderligere fire elever fra "Ske" bestået Cambridge-eksamen på det niveau, der svare til gymnasieniveauet - officielt Certificate of Advanced English.

Skovlund Efterskole indførte som den første skole i Danmark Cambridge English  i 2003 og har siden ført mange elever op på forskellige niveauer i Cambridge English fra folkeskolenniveau over gymnasieniveau til universitetsniveau.

Skolen kan med rette kalde sig Danmarks førende efterskole i Cambridge English.

Fem ud af de seks elever fortæller, at Cambridge English var grunden - eller en stærkt medvirkende årsag - til at man valgte skolen mellem de mange efterskoler i Danmark.

Blandt elevernes begrundelse for at at have valgt Cambridge English på højt niveau går ønsket om større udfordringer igen og igen; men også det, at et eksamenbevis fra Cambridge English kan være en stor fordel i deres fremtidige uddannelse har spillet en rolle for nogle af dem. 

F.eks. giver beviset på gymnasieniveau (“Advanced”) adgang (sprogligt) til de fleste engelsktalende universiteter i hele verden - mens “Proficiency” (sprogligt) give adgang til samtlige engelsktalende universiteter - inklusiv Cambridge og Oxford.

De seks elever er i året løb blevet undervist af George Hearn og Raquel Ogle Hansen, der begge har engelsk som modersmål. George fra England og Raquel fra Sydafrika.

George Hearn udtaler: “Raquel og jeg har gjort, hvad vi kunne og skulle; men æren tilfalder eleverne. Det har været fantastisk inspirerende at arbejde med eleverne, der både var motiverede og formåede at  inspirere hinanden. Gennem vores mange samtaler om alt mellem himmel og jord har eleverne ikke blot lært engelsk. Vi lærere har lært meget om unge mennesker og deres håb og tro på fremtiden.”

tirsdag 9 jul 2024 - Rud Larsen
Vist: 167 gange