Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto:

Nye solvarmepaneler i Skovlund

Skovlund Varmeværk har fået nye solvarmepaneler.

Selv om de gamle solvarmepaneler blot er fra 2011 har det været nødvendigt at udskifte dem. De var produceret i Vietnam og gav alvorlige problemer med tæring i panelerne.

“Problemerne var så alvorlige, at de ikke kunne udbedres, og vi var ikke det eneste Varmeværk, som havde de problemer” siger formanden for bestyrelsen Eigil Vedstesen. 

Firmaet, som havde leveret panelerne til varmeværkerne, måtte lukke. De nye paneler er af mærket “Arcon” og produceret i Skørping. 

“Vi forventer, at de vil fungere problemfrit i fremtiden” siger Eigil Vedstesen. 

De nye solvarmepaneler et installeret af Tjæreborg Industries i samarbejde med Arcon. Varmeværket har haft et godt samarbejde med begge firmaer igennem hele forløbet fra problemerne blev konstateret til nu. Det er lykkedes Varmeværket at sikre, at de nye paneler kunne installeres uden yderligere omkostninger for Varmeværk og andelshavere. 

Hvis panelerne lever op til Eigil Vedstesens forventninger vil solvarmepanelerne levere ca. 20% af den gennemsnitlige årlige produktion. De resterende 80% forventes leveret af det nye biomasseanlæg. Skulle det blive en ekstra hård vinter kan man også tage det gamle naturgasanlæg i brug. Ingen kommer til at fryse uanset frostgraderne.

Alt i alt betyder det, at Varmeværket håber at kunne fastholde den nuværende lave produktionspris på varme. Den er faldet med ca. 30% siden 2012.

Skovlund Varmværk holder åbent hus på lørdag den 17. september fra kl. 12.30 til 16.00 

Kl. 13.00 er der officiel indvielse af det nye biomasseanlæg på Nørremarken 20 i 

Rud Larsen