Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto:

Ung mand fra Skovlund i amerikansk valgkamp.

Mikkel Tegen fra Skovlund deltog aktivt i den amerikanske valgkamp og lærte meget om amerikansk politik.

I ugen op til valget deltog Mikkel Tegen og en gruppe unge fra Liberal Alliances Ungdom aktivt  i valgkampen for et af de mindre, og knap så kendte, politiske partier i USA - nemlig Libertarian Party. 

Gruppen af unge fra Danmark støttede kampagnen for Garry Johnson fra Libertarian Party og deltog parallelt hermed i et seminar om politik i almindelighed og amerikansk politik i særdeleshed. 

Turen gik dog ikke blot ud på at hjælpe med Libertarian Partys valgkampagne. Deltagerne lærte os en masse om amerikansk politik gennem oplæg fra en række kyndige personer fra forskellige organisationer. 

Der blev også tid til at deltage i andre valgmøder.

Det meste foregik i delstaten Virginia, der grænser op til hovedstaden Washington. Turen var arrangeret af Liberal Alliances Ungdoms internationale udvalgt. Foruden deltagelse i valgkampen for Libertarian Party blev der også tid til at deltage i to af de store folkemøder for henholdsvis Trump  (møde med vicepresidentkandidaten Pence) og Clinton (møde med vicepresidentkandidaten Tim Kaine og Obamas nuværende vicepresident Joe Biden)  Det blev noget af en oplevelse. “Det var ret rystende at opleve den hadske stemning, som prægede Trumps valgmøde” sige Mikkel.“ Tilhørernes taktfaste tilråb “Lock her up” “Lock her up” (lås hende inde) var i virkeligheden ret skræmmende.”

“Mere stille gik det for sig på mødet for Hillary Clinton. Der blev buet lidt når Trump blev nævnt - men heller ikke mere. Til gengæld var det heller ikke megen begejstring at spore bland deltagerne. Måske blev det ret afgørende for valgets udfald.”

En amerikansk dame sagde direkte til mig “Ja, Hillary er en svindler - men jeg vil heller stemme på en svindler end på en idiot.” “Der er ingen tvivl om, at valget for mange amerikanere stod mellem pest eller kolera.”

“Herhjemme har der nok hersket en opfattelse af, at de mennesker, som ikke kunne lide nogen af kandidaterne - og det var nok det store flertal - endte med at stemme på Clinton. 

Det er nok ikke rigtigt. I hvert fald mødte jeg flere, som ikke brød sig om Trump, men alligevel stemte på ham, da de måske brød sig endnu mindre om Clinton.” slutte Mikkel Tegen.

skovlund.dk har dog bedt Mikkel skrive en noget længere fortælling op oplevelserne på turen. Den håber vi at kunne bringe på et senere tidspunkt. Så kan vi også læse om, hvordan det er at stå tæt på Det Hvide Hus på en valgaften.

Tekst: Rud Larsen

Rud Larsen