Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto:

Fornem pris til Michael Gejl fra Skovlund

Den internationale diabetesforenings Europa-afdeling har tildelt den danske forsker Michael Gejl prisen som Young Researcher 2016 på indstilling fra Diabetesforeningen.

Læge, ph.d. Michael Gejl, Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet har i dag fået prisen som Young Researcher 2016 af den europæiske afdeling af den internationale diabetesforening, International Diabetes Federation Europe (IDF Europe).

Prisen gives til forskere under 40 år, der arbejder med forskning i diabetes eller følgesygdomme og hvis resultater har potentiale til at forbedre livet for mennesker med diabetes.

Diabetesforeningen havde indstillet ph.d. Michael Gejl fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital til prisen for hans vigtige forskning i, hvordan diabetes og diabeteslægemidler påvirker hjernen.

- Jeg er ekstremt taknemmelig og stolt over, at der er nogen, der har tænkt på mig i forhold til denne pris. Det er i dén grad en pris, som bør gives til hele den forskergruppe, jeg er en del af, så mine mange dygtige kolleger har ligeså stor ære af hæderen som jeg, siger Michael Gejl, der til daglig forsker på Blodprøver og Biokemi, Aarhus Universitetshospital samt Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet .

Her undersøger han og kollegerne især samspillet mellem diabetes, hjernen og den medicin, diabetes behandles med:

- Kroppens sukkerstofskifte spiller i sagens natur en enorm stor rolle for hvordan vi ser på diabetes, men hjernens stofskifte er også rigtigt vigtigt. Vi arbejder meget med at undersøge, om diabetesmedicin måske kan have en effekt på følgesygdomme til diabetes - i hjernen som f.eks. demens, forklarer Michael Gejl om den forskning, han udfører i samarbejde med en række andre forskere:

Prisen uddeles i dag på IDF Europes kongres i Lissabon og består ud over hæderen og et diplom af 7.000, hvoraf de 5.000 euro skal uddeles til en velgørende organisation efter prismodtagerens valg.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk - kilde: www.diabetes.dk

onsdag 30 nov 2016 - Karsten Madsen
Vist: 3317 gange