Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto:

Fremtidig skolestruktur Varde Kommune

Niels Haahr Larsen Byrådsmedlem

VI KAN OG VI VIL

 

Onsdag den 1. februar 2017, blev der indgået aftale med et flertal i Varde byråd vedrørende den fremtidige skolestruktur i kommunen.

 

For Ansager skoles overlevelse, hvad angår overbygningen, kan man sige, at Stormen har lagt sig i denne omgang, og stormfuldt må man nok sige debatten om skolestrukturen har været. Vi er nu i smult vande, men det betyder ikke at forslaget endnu er optimalt for vores lokalområde. Vi skal fremadrettet finde løsninger på at bevare hele overbygningen. 9. klasse er udfordret med denne aftale og der er behov for tydelighed hvad dette indebærer.

 

Vi havde et ønske om ro på området hvilket ikke helt er lykkedes, så for at bevare Ansager skoles overbygning, kan vi desværre ikke hvile på laurbærene. Det er og bliver en udfordring og hårdt arbejde venter forude.

 

Opbakningen fra baglandet i denne proces har haft stor betydning og vi skal fortsat stå sammen, så vi i Ansager kan trække vejret frit igen. Ikke hver dag at skulle stå op til bekymringer, hvad mon nu der sker, får vi øget tilflytning, opgiver forældre på forhånd i manglende tiltro til at kommunens politikere ønsker at bevare og støtte op omkring vores lokale samfund. For at bevare vores overbygning er vi nødt til at fortsætte vore argumentationer og bevare troen på at det kan lykkes.

 

Opbakningen fra lokalsamfundet med de mange saglige, konstruktive og nøje studerede oplæg og beregninger, har støttet mig i mine holdninger. Holdninger jeg gik til valg på, at udvikle frem for afvikle, at styrke de lokale samfund, så vi kan bevare det frie valg for børn og unge. Et valg så vi har muligheden for et trygt, nærværende og lokalt skoletilbud i overbygningen. Hvis dette ikke er muligt har det voldsomme konsekvenser og ensbetydende med at skoletiden forlænges yderligere med lange transporttider og som afskærer for kontakten til det sociale netværk, der er skabt i opvæksten.

 

Under det lange forløb i skoledebatten, der har været fyldt med bekymringer, overvejelser og frustrationer, hvilket har påvirket alle i vores lokalområde, men også og ikke mindst de lokale politikkere, der har været trængt i forhold til, at kunne få indflydelse og gennemføre det de gik til valg på. Nemlig ”En hel Varde kommune”.

 

Min afsluttende kommentar er:

 

Jeg kan stadig se mine trofaste vælgere i øjnene og stå inde for, at mine valgværdier fortsat er gældende og derfor stadig vil kæmpe for at bevare et komplet skoletilbud i Ansager.

 

Vi må ikke miste troen på, at vi med sammenhold og konstruktive høringssvar endnu engang kan indgå i et samarbejde med Varde kommune, om at finde den optimale løsning, så vi over en længere årrække, med den positive udvikling vi er midt i, kan bevare vore ni klassetrin.

 

Niels Haahr Larsen

Byrådsmedlem Varde Kommune.

lørdag 4 feb 2017 - Rasmus Sadova