Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Warning: Undefined array key "copyright" in /customers/6/8/6/ruban.nu/httpd.www/index.php on line 6023
Video:

Fødevareklyngen i Varde Kommune

Skovlund Kulturhus lagde tirsdag den 19. september 2017 rammerne til det første møde, for at skabe et DNA til en bæredygtig fødevareklynge i Varde Kommune.

Fødevareklyngen vil samle alle lokale fødevareproducenter i Varde Kommune.

Fødevareklyngen har afsæt i Udviklingsplanen for Skovlund. Et innocenter for fødevarer i områdets udviklingsplan har udviklet sig til klyngen, som nu skal blive mere komplet. ProVarde og PowerTower er med til at skabe og udvikle Fødevareklyngen. Denne klynge skal nu udbredes til hele Varde Kommune.

Vi skal have fat i alle fødevarevirksomheder. Vi skal hele vejen rundt og have fat i de store, men også de mindre producenter af lokale kvalitets fødevarer. Der har allerede nu været flere dialog møder i Skovlund området med deltagere fra bl.a. MUMS Kager, Arla i Tistrup, Flensted Gruppen, Pastella m.fl. Der er også fokus på primær producenterne, så landmændene har også være repræsenteret.

De større fødevarevirksomheder har også en stor interesse i, at få kendskab og skabe dialog med lokale fødevareproducenter samt at blive yderligere bekendt med de lokale kvalitets råvarer, der findes i området.

Der er også et ønske om at kunne tiltrække uddannelsesinstitutioner til områdets fødevare producenter. Selv om der kan være tale om konkurrerende virksomheder, kan de være interesserede i innovation inden for fødevaresektoren, i form af at der kan komme forskning og udvikling på dette område lokalt.

Flere virksomheder har deltaget i et Innovationstjek omfattende markeds-, proces-, produkt-, strategisk- og organisatorisk innovation, afsluttende med en rapport fra PowerTower og Teknologisk Institut.

De deltagende virksomheder har allerede der fået et godt stykke værktøj til brug i virksomheden.

Verner Kristensen, på Fødevareklyngens vegne

torsdag 21 sep 2017 - Karsten Madsen
Vist: 987 gange