Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto:

Indvielse - Ole Flensteds Plads

Skovlund - lørdag den 29. september kl. 10.00

I dag - lørdag den 29. september 2018 - fik den gamle mejerigrund i Skovlund sit nye, officielle navn: Ole Fledsteds Plads.

Det skete ved en mindre højtidelighed, hvor Fabrikant Ole Flensted var til stede og hvor Borgmester Erik Buhl og Verner Christensen (som repræsentant for initiativtagerne) holdt tale.

Verner Christensen redegjorde for de fleste af de initiativer Ole Flensted har været involveret i til fordel for Skovlund. Herunder ikke mindst “Skovlund Invest” - og den kendsgerning, at Skovlund er blevet Danmarks fødevarehovedstad.

Erik Buhl startede med et historisk tilbageblik til mejerigrundens tilblivelse som Skovlund Andelsmejeri. Han mente at bøndernes begrundelse med at gøre “bondesmør til herregårdssmør” stadig holdt stik også i dag.  Derefter gennemgik han - i en humoristisk og morsom  tale - de mange situationer, hvor han som borgmester i Ølgod havde haft et godt og tæt samarbejde med Ole Flensted. Igen til gavn for Skovlund.

Efter afsløringen af stenen takkede Ole Flensted for æren og nævnte i en kort tale bl.a. mange af de mennesker, som havde bidraget til Skovlunds udvikling og gjort Skovlund til den levende by, den er i dag.

Fotos og tekst: Rud Larsen

 

 

lørdag 29 sep 2018 - Rud Larsen