Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto:

Er tiden løbet fra en Borgerforening i Skovlund?

et oplæg til diskussion

Skovlund Sogns Borgerforenings opgave er i følge vedtægterne “upolitisk vis, at være borgernes talerør overfor bl. a. myndigheder i alle sager af fælles interesse. Foreningen kan optage relevante sager, forelagt af enkeltpersoner, foreninger eller organisationer i Skovlund Sogn”

I vedtægterne for Udviklingsrådet i Skovlund / Ansager står der bl.a. “Udviklingsrådet skal være talerør for lokalområdet i sager der vedrører disse.” (§1 stk. 2)

Er der overhovedet brug for Borgerforeningen, når Udviklingsrådet er talerør for lokalområdet? 

Det spørgsmål bliver endnu mere relevant, når man husker, at Udviklingsrådet er både nedsat og finansieret af kommunen. 

Den kendsgerning er måske en overvejelse værd.

Dertil kommer, at opbakningen til Borgerforeningen synes nedadgående. Kun ca. 180 personer har betalt kontingent i 2018, og på sidste generalforsamling var det ikke muligt at få valgt en bestyrelse på 7 medlemmer, som foreskrevet i vedtægterne. 

Kan det virkeligt passe, at  der i hele sognet ikke findes 7 personer, som er villige til at yde den beskedne indsats, det kræver at være bestyrelsesmedlem i Borgerforeningen?

Vedtægterne nævner intet om de aktiviteter, som foreningen i øjeblikket står for. De kan således uden problemer udliciteres til andre foreninger / personer.

  • F.eks. kunne Spejderne måske overtales til at stå for julearrangementet på torvet.
  • Friskolens støtteforeningen kunne måske overtage ansvaret for fastelavnsfesten.
  • Julebelysningen og Sankt Hans Festen kunne nok ordnes af Idrætsforeningen, med alle de friske og stærke unge medlemmer.
  • skovlund.dk kunne formodetligt slås sammen med ansager.info. Eller måske kan Facebook-gruppen “Skovlund og Omegn” overtage det hele?
  • Snerydning kunne måske blive en indtægtsgivende aktivitet for  Efterskole og/eller Friskolen.

Som nævnt er disse og andre aktiviteter slet ikke omtalt i foreningens vedtægter, så dem finder man nok en løsning på, hvis man i det hele taget ønsker, de skal fortsætte.

Helt afgørende er: 

ønsker man Udviklingsrådet eller Borgerforeningen 

som talerør for Skovlund Sogns borgere? 

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen,

Borgerforeningen

søndag 10 feb 2019 - Rud Larsen