Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto: RL

Borgerforeningen orienterer

Status for Den gamle Brugs

Som de fleste nok ved, har Borgerforeningen med virkning fra 1. januar 2019 overtaget Den gamle Brugs i Skovlund.

Forud for overtagelse gik et stor arbejde af mange frivillige og stor offervilje fra mange af byens / sognets beboere. Dette gav til resultat, at man fik indsamlet / fik tilsagn om i alt kr. 555.000. Heraf er de 465.000 kr. allerede brugt til selve købet, og der er således kr. 90.000 tilbage til dækning af diverse udgifter i forbindelse med nedrivning og sanering af grunden samt drift som f.eks. genbrugspladsgebyr osv.

Peter Breum har fået udleveret nøglerne til bygningen og har konstateret, at der var behov for at sikre bygningen yderligere. F.eks. kan det  se ud til, at nogle unge mennesker har brugt de tomme bygninger til at holde nogle mindre fester. Peter har derfor sikret bygningen yderligere og dermed sørget for, at det fremover bliver meget vanskeligt at få adgang til bygningen.

Borgerforening har den 18. marts 2019 - i et brev fra Varde Kommune - modtaget ”Tilladelse til nedrivning (BR18)” og har efterfølgende (den 22. marts) modtaget udkast til “Aftale mellem Varde Kommune of Skovlund Sogns borgerforening vedrørende nedrivning af ejendommen Hovedgaden 2, 6823 Skovlund

Tilsyneladende hører Tankanlægget ikke under Varde Kommune, men under regionen, som vi forventer at høre nærmere fra i den nærmeste fremtid.

Borgerforeningen har opsat en postkasse hos Min Købmand - Skovlund til indsamling af forslag til fremtidig brug / anvendelse af Den Gamle Brugs-grund, når bygningen er revet ned og grunden saneret. På borgermødet efter generalforsamlingen fremkom mange forskellige forslag. Der skal dog stadig lyde en opfordring til byens og sognets beboere om at aflever, så mange detaljerede forslag som muligt, så vi i fælleskab kan tage stilling til, hvad vi vil med den sanerede grund midt i byen.

Postkassen forventes tømt den 1. juni, hvorefter bestyrelsen vil behandle de indkomne forslag og planlægge det videre forløb.

Inden da forventer Borgerforeningen at kunne arrangere en Borgerforenings-dag, hvor alle interesserede kan få mulighed til at besigtige de eksisterende bygninger i det omfang, det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Mere herom senere.

søndag 31 mar 2019 - Rud Larsen
Vist: 1040 gange