Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederGittes HaveserviceKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto: PR

Skovlund Friskole

Ugebrev

Modtaget fra skoleleder Jette Bech Mathiesen.

Denne uge medsender jeg en hilsen til hele skolekredsen fra vores landsformand; Peter Bendix Pedersen.
Der er en del at læse, men jeg håber, at I vil afsætte tiden til at læse Peters hilsen.

Vi har meget at takke vores landsformand for, da han har tæt kontakt med mange politikere og friskoler.

Ugebrevet kan læses herhttp://www.skovlundfriskole.dk/ugebrev-08-11-2019-skovlund-friskole

Indholdet af landsformand Peter Bendix Pedersens brev kan læses herunder:

Kære bestyrelsesformænd og skoleledere

Det var meget glædeligt og en stor lettelse, da finansministeren mandag eftermiddag kunne meddele, at forslaget om at nedsætte koblingsprocenten fra 2021 var taget af forhandlingsbordet. Der har været massiv politisk opbakning fra samtlige øvrige partier i Folketinget til ikke at nedsætte koblingsprocenten, ligesom medierne har været fyldt med gode artikler, indlæg og debat om forslaget. Igen kan jeg konstatere, at I også i denne sag har været aktive og medvirket med fakta og eksempler fra jeres skole. Jeg er overbevist om, at det er med til at gøre en forskel.

Jeg har også oplevet stor folkelig opbakning mod forslaget, ligesom jeg er ret sikker på, at mange forældre har engageret sig i denne politiske sag. Det er vigtigt, og meget betydningsfuldt, fordi det jo netop er forældrenes frie valg af skole, der er afgørende for, hvorvidt vi har friskoler eller ej. Det er bestemt ikke uvæsentligt, for det påvirker og gør indtryk på politikere, og giver FRISKOLERNE en gunstig position, som politisk stemme. Det skal vi naturligvis være ydmyge og taknemlig for.

At Socialdemokratiet - og dermed regeringen - fremlægger forslaget er egentlig ikke en overraskelse, da de har sagt det højt flere gange i de sidste år. Senest i valgkampen, og de gør blot det, vi faktisk forventer: fremsætter den politik de fremlægger under valgkampen, når de har fået regeringsmagten. Akkurat som under valgkampen viste det sig blot, at være en ”taber-sag”. Det er jeg naturligvis er tilfreds med, for jeg/ vi har også sagt det samme i denne sag, som vi sagde under valgkampen.

DR bragte et meget fint indslag i 21Søndag (https://www.dr.dk/tv/se/21-soendag/21-soendag-8/21-soendag-2019-11-03), hvor Skovlund Friskole medvirkede så fint med eksempler fra hverdagen. Journalisterne baserede indslaget på grundig research ved blandet andet at sende et spørgeskema til samtlige friskoler og privatskoler. En undersøgelse der bekræftede det skøn, jeg fremlagde under valgkampen om, at forslaget kunne få konsekvenser for op mod 100 skoler rundt om i landet.

Det program fik gang i de sociale medier og en livlig debat på twitter og sociale medier, og jeg tror, det har været en medvirkende årsag til, at koblingsprocenten blev et tema ved mandagens forhandlinger.

Med regeringens meldingen om at trække forslaget er utrygheden og uvisheden om de økonomiske rammer for at drive friskole taget af bordet. Det er godt – men den politisering af friskolen, som både valgkampen og dette forløb har vist, er ikke ovre. Det må vi vænne os til, og hele tiden forholde os til.

Det betyder, for jer på friskolerne, at der vil være fokus på netop jeres måde at drive friskole på, og det betyder for foreningen, styrelsen og jeg, at vi må være parate til både at reagere på de dagsordener der er, men også være opmærksomme på de dagsordener, der kan forventes at komme.

Derfor arbejder styrelsen, de ansatte i Friskolernes Hus og jeg ufortrødent videre med forslag til en yderligere omfordeling af tilskuddet, som det fremgår at det forståelsespapir, som regeringen har udarbejdet sammen med de tre støttepartier. For det gælder selvfølgelig fortsat.

Tak for jeres medvirken – og send gerne den hilsen videre til forældre, skolekredse og ansatte, så også de ved, at de er en del af friskole-fællesskabet.

Hvis der er brug for yderligere, så kontakt mig gerne.

Med venlig hilsen
Peter Bendix Pedersen

Formand

fredag 8 nov 2019 - Rud Larsen
Vist: 468 gange