Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto: Niels Winther

Skovlund Sognearkiv - Dit Arkiv

Skal det blive til endnu 40 år?

 

 

Modtaget fra Niels Winther:

DIT ARKIV - SKOVLUND SOGNEARKIV

Vi skriver lige nu 2020, så ja det er ved at være 40 år siden, Skovlund Sognearkiv blev oprettet.

Det skete i forbindelse med “Historisk Weekend” i 1980, det meget materiale der dengang var indsamlet til denne begivenhed, skulle have et opbevaringsted. Sognearkivet blev oprettet, det har haft til huse forskellige steder i byen, nu i dejlige lokaler i byens Kulturhuset. Huslejen for arkivet på godt 56.000 kr. om året, betales af Varde Kommune og går direkte videre til Kulturhuset.

Derudover modtager arkivet hvert år et lille beløb fra kommunen til støtte for arkivet drift.

Skovlund Sognearkiv er dit arkiv.

SKOVLUND SOGNEARKIVS VENNER

Overstående støtteforening blev oprettet, kort efter vi gik fra Ølgod til Varde Kommune, en forening der udelukkende har til formål at indsamle midler til arkivets drift.

Uden midlerne fra støtteforeningen var arkivet for længst lukket ned, arkivets udgifter er ikke blevet mindre med årene, derfor dette lille opråb.

Det har alle årene været en stor opbakning i lokalbefolkningen, en rigtig fin støtte for arkivet, vi har fået det til at løbe rundt uden de store problemer.

Vi håber at lokalbefolkningen, stadig vil bakke op om vores arbejde på sognearkivet, og være medlem af arkivets støtteforening. Uden jeres støtte ingen arkiv.

Da der selvfølgelig er en naturlig afgang af medlemmer, ønsker vi selvfølgelig nye medlemmer også gerne firmaer, hvor en del efterhånden er faldet fra.

Et års kontingentet er 100 kr. pr. person, 150 kr. pr. en hustand, og 300 kr. for firmaer/erhverv.

Hvis du allerede her vil støtte arkivet, er det muligt her: 6237 4200618152

Alle medlemmer af støtteforeningen får selvfølgelig et årsskrift. Skriv eventuelt til arkivet med navn og  adresse. skovlund-sognearkiv@bbsyd.dk

GERNE NYE KRÆFTER

Vi vil her, ikke undlade at appelerer til den yngre generation, støt op om arkivet, har du eventuelt mod på at komme igang med et meget spændende arbejde, så er vi klar til at tage imod dig på arkivet.  

Med jeres støtte skulle vi gerne kunne tage hul på de næste 40 år.

GENERALFORSAMLING - PER SØNDERBY

Generalforsamling i “Skovlund Sognearkivs Venner”, torsdag d. 12. marts kl. 19,30.

Skovlund Kulturhus - lille sal.

Her glæder vi os til at tage imod Per Sønderby, som vil holde årets foredrag.

 Niels Winther

Skovlund Sognearkiv

 

søndag den 16. februar 2020

søndag 16 feb 2020 - Rud Larsen