Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT

Skovlund Sognearkiv

Læs årsberetningen her

Skovlund Sognearkivs årsberetning 2019

2019 har været et år hvor flere historiske bygninger er forsvundet fra bybilledet i Skovlund. Nedrivning af Skovlund Brugsforening er nu overstået, og det bliver nu spændende i 2020 at se hvad der kan blive ud af den fine plads midt i byen. Tidligere organist ved Skovlund Kirke, Anna Marie Therkildsen’s hus i Borgergade 18, er nu revet ned for at give plads for et “Sognehus”. Arkivet har fulgt op på nedrivningerne med, foto og videodokumentation.

Af nyanskaffelser har arkivet fået en fin A3 scanner, som bliver brugt til at scanning kildemateriale, som f.eks. dokumenter i folio størrelse, A3 med mere.

Primo februar 2019 blev det muligt at se dokumenter, tidsskrifter og meget andet på arkiv.dk, efterhånden som arkiverne får scannet og registreret materialet. Skovlund Sognearkiv har foreløbig lagt mere end 177 forskellige typer kildemateriale op.

Arkivets registreringer er gået fra 85.235 visninger til 160.307 visninger på arkiv.dk i 2019, for andet år i træk næstenen en fordobling af visninger. endnu engang er det en fornøjelse at afleverer årets kultur-statistik.

Der har i årets løb været 121 besøgende på arkivet, og der er modtaget 34 afleveringer.
Årets generalforsamling i ”Skovlund Sognearkivs Venner”, var en dejlig aften hvor Jørn Boisen fortalte levende om sin tid i Skovlund og ikke mindst om sin tid i Skovlund Brugsforening, hvor Jørn blev udlært som kommis. For sjette år i træk var ”Arkivernes dag” et samarbejde med ”Ansager Lokalhistoriske Arkiv” og ”Ansager Plejecenter”. Udstilling, cafe og biograf havde rigtig mange besøgende fra Skovlund og Ansager.
Sommerturen med arkivets venner d. 17. juli gik til CF-gården i Grindsted, hvor vi så Besættelsesudstillingen, en meget spændende og hyggelig aften.

Sidst på året oprettede arkivet en BOG-bytte central, en fin reol ved indgangen til arkivet, her kan alle i byen, i arkivets åbningstid, bytte en bog, ved selvbetjening. - Den bliver allerede flittig brugt.

NY ADRESSE. - Arkivets adresse har i flere år givet problemer af forskellige art, problemerne skyldes at vi har haft samme adresse som Skovlund Kulturhus, nemlig Solbakken 2b, Skovlund. Arkivets nye adresse er nu: Skovlund Sognearkiv, Solbakken 2b, th. Skovlund. 6823-Ansager. Tak til Karen Lund for hendes ihærdige arbejde med at løse problemet. - Et lille uanseeligt th, kan gøre en stor forskel i en digitaliseret verden.

Et lille udpluk af de afleveringer, arkivet har modtaget i 2019, fra:

♦ Jettes Foto. 3 nyere konfirmationsbilleder arkivet manglede.
♦ Kirsten Bjerregaard Hansen. Flere fotoalbum med mange billeder fra Skovlund, lån.
♦ Karen Lund Nielsen. Firmablade fra Flensted A/S.
♦ Carsten Bager. Fotografier med “Landstrygerne”.
♦ Ingolf Kjær-Sørensen. Mange digitale billeder fra før, under og efter renoveringen af kirken. ♦ Svend Erik Sørensen. Meget stor blandet aflevering, med brev fra Torvald Stauning. m.m. ♦ Fra dødsbo efter Maja. Mange billeder fra Skovlund. f.eks. fra Fru Falcks Danseskole.

♦ Inge Aasted. Diverse fotografier.
Til ovenstående og alle andre givere siger vi mange tak for alt, hvad der er afleveret i årets løb.

Formidling:
Gå på opdagelse i arkivets samlinger.

arkiv.dk

Arkivets registreringer findes direkte således:
1. Gå til portalen: arkiv.dk
2. Tryk på teksten ” Udvidet søgning”
3. I feltet ”Arkiv” skriv nu ”Skovlund Sognearkiv” – for at søge i vores registreringer. 4. Du kan nu vælge at sætte flueben i 4 forskellige typer af registreringer.

1. Vis kun med billeder. 2. Vis kun med filmklip. 3. Vis kun med lydklip 4. Vis kun med kilder.

4. Vis kun med kilder. Som nævnt har vi nu lagt 177 kildemateriale op på arkiv.dk - mange spændende dokumenter, bøger, gamle årsskrifter og meget andet materiale, det hele er i læsevenlige pdf filer.

Hjælp til søgning på arkiv.dk - Vi er altid klar, på arkivet til at vise hvordan du bedst bruger, og søger i portalen. Her lægger mere end 600 arkiver deres registreringer op.

Facebook: ”Skovlund Sognearkiv” & ”Gamle billeder fra Skovlund”

Arkivets Facebook side ”Skovlund Sognearkiv”, og gruppe ”Gamle Billeder fra Skovlund” har nu rundet de 891 medlemmer, en stigning på 91 nye medlemmer i 2019.

Her skal også lyde en tak til alle i gruppen, ikke mindst for den fine hjælp arkivet tit får til vores registreringer.

Et rigtigt godt 2020 til alle

11. februar 2019

Niels Winther Christensen Skovlund Sognearkiv Solbakken 2B, th. Skovlund

søndag 16 feb 2020 - Rud Larsen