Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund Sogns BorgerforeningSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBlomsten SkovlundKlinik SkovlundMalermester Bernhard KulpaPartner Erhvervsservice ApSSkovlund-Ansager VandværkMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleBygInstitutionerSkovlund FriskoleSkovlund EfterskoleKONTAKT
Skovlund
Foto:

Nyt fra udviklingsgrupperne i Skovlund

- lokalsamfundet med de mange arbejdspladser og nationaliteter

Udviklingsplan Skovlund 2025

Så langt er de forskellige grupper i lokalsamfundet med de mange arbejdspladser og nationaliteter nået.

1 Made in Skovlund. De er nået i mål såfremt bestyrelserne bliver ved med at arbejde godt.

2. Skovlund midt i naturen: Der er kommet ny belægning i parken fra antennen til første kryds. Gruppen har vundet en konkurrence med” vis mig din lokale cykelrute”. Der bliver lavet 2 stier i Gulddalslund a 3 km. Der laves indvielsesfest når bålhytten i Guldalslund skal indvies. Trampesti fra Vejlevej, der laves på et tidspunkt en bro over vandområdet tæt på Grindsted å. Arkivsamarbejdet sætter cykelruter ind på Historisk atlas.

3. Træningsområde i det fri: De 70.000 kommunen lovede er ikke sikre. Der skal samles mere ind, før man starter med at sætte materiel op ved klubhus på stadion.

4. Kulturmusik Skovlund. Fredagstræf startede pænt, men sluttede lidt svagere. Gruppen forsøger at skabe fællesskab i Skovlund. Den 29. september holdes Irsk aften med gruppen Deas.

5 Aktiv kulturhus. Baren er færdigbygget. Der er bevilliget 125.000 fra Syd Energis vækstpulje, og 200.000 fra Real Danias underværker, betingelserne for sidstnævnte er dog ikke helt på plads. Disse beløb er til klublokaler over servicefaciliteter.

6 Autocamperplads: Der er ikke sket meget.

7.Æblebyen: Står stille, dog mulighed for æblepresning i oktober. Hanne Nielsen mener presseudstyr kan skaffes til veje. Emballage kan købes ved DK most i Ølgod.

8.Bo i attraktive miljøer- stedet for alle: Der er dispenseret fra Lokalplanen på Bjælkager, for anderledes byggeri, 2 plan, fladt tag, sammatrikulering af byggegrunde for storparceller og alternativ energi.

9.Skovlund i Focus: Lettilgængelig information findes på Skovlund.dk og på Facebook Skovlund omegn. Der arbejdes på en elektronisk informationstavle ved Min Købmand, evt. sammen med HK benzin. Desuden på at få et skilt ved Nørremarken med firmaer og et skilt så lastbiler ikke bruger Lundvej.

10.Huset ” den 3.alder” : Folk i Skovlund har for travlt til at tænke på den 3.alder.

11. Forskønnelse af Skovlunds indfaldsveje: Der er pyntet ved indfaldsveje blandt andet storke ved Hovedgaden.

12. Styrkende veje i Skovlund bymidte. 50 km begrænsning skal overholdes, dæksler er rettet op, så de værste bump er væk. Kommunen angående skiltning, indkørselsforbud mod lastbiler af en vis længde på Lundvej inden for 3 uger, og trafiktælling er udarbejdet. Cykelstien på Ansagervej bliver påbegyndt i juni. Der kommer sand mellem fliser på Ansagervej. Skal stenene skiftes er det politikere, der skal ind over.

13 . INNO-Center Skovlund: Flere møder med Jørgen Nielbæk og Frederikke Bruhn fra Pro Varde og Power Tower. Flensted A/S, Flensted snitgrønt, Tistrup mejeri med Lars Nissen Arla, Kim Uglebjerg kyllingeproduktion og Mums kager. Der arbejdes med at såvel store som mindre virksomheder kan have udbytte af en fødevareklynge.

Planen er at der skal være et Inno center Varde med metal, et Inno center Ølgod med træ og et Inno center Skovlund med fødevareproduktion evt. Tistrup med plastic.

Man har penge til at arbejde videre med bæredygtig fødevareproduktion i Varde kommune og til at lave en innovationstest.

Samlet set er arbejdsgrupperne og Skovlunds del af udviklingsrådet godt tilfreds med de foreløbige resultater, som lover godt for Skovlunds udvikling.

onsdag 14 jun 2017 - Rasmus Sadova