Menu

Menu

ForsideNyhederKALENDERForeningerAnsager-Skovlund ForedragsforeningsDanske Seniorer - Skovlund AnsagerFotogruppenSkovlund Friskoles StøtteforeningSkovlund SognearkivSkovlund IdrætsforeningSkovlund KulturhusVirksomhederBrætspilsbutikkenGittes HaveserviceJano taxiKlinik SkovlundM-A-TradePakkeID Aps.Partner Erhvervsservice ApSSkovlund Invest Aps.Skovlund-Ansager VandværkT.S. Byg og MontageMin KøbmandPension LærkelillMums KagerPerfec2.comSkovlund AutoværkstedSkovlund KroSkovlund VarmeværkUgleByg Aps.InstitutionerSkovlund BørnehusSkovlund EfterskoleKONTAKTSkovlund Sogns Borgerforening
Skovlund
Foto: RL

Borgerforeningen orienterer III

Den Gamle Brugsgrund m.m.

Vi har i to tidligere artikler orienteret om de mange projekt-ideer, vi arbejder med omkring byparken. 

De to artikler kan læses her:  https://skovlund.dk/id/13187/orientering- og her: https://skovlund.dk/id/13237/borgerforeningen-orienterer-ii

Nu nærmer tiden sig, hvor vi kan blive mere konkrete. 

Som tidligere nævnt har Varde Kommune accepterer, at kommunen skal forestå den endelig oprydning af det gamle tankanlæg på “Brugsgrunden”. 

Herefter er det op til os at beslutte, hvad der videre skal ske med området. Gitte Alshauge har udarbejdet et enkelt og rimeligt billigt forslag til beplantning af det område, der på nuværende tidspunkt er udlagt med græs. Det forslag kan være løsningen eller indgå som et element i en større løsningen. 

Måske kan det også være interessant, at gense og -overveje nogle af de forslag, der blev fremsat på et Borgermøde i februar 2019. 

Her er et (lettere revideret) udvalg i tilfældig rækkefølge: 1. Sansehave - 2. Udendørs pool - gerne opvarmet - 3. Park med spiselige planter, frugter, en bænk, en skulptur og måske en lille sø - 4. Orangeri - stort drivhus med mulighed for forsamling - vildmarksbad, spa, bar m.m. - 5. Gadekær - sø med stisystem og lille hytte, vild natur kontra det plejede torv - 6. Byskov - Plantet skov med stier og lysninger /men natur i bymidten - 7. Skulpturer - hvorfor skal alle stå i Ølgod - 8. Et mindesmærke der kendetegner andelsbevægelsen med udgang i Skovlund - 9. Aktivitetsplads for de “unge” - skater - parkour - rulleskøjtebane - klatrebane - klatretårn - lidt liv i midtbyen - stadig plads til bænke osv. (de små i parken, de lidt ældre i byen) - 10. Et gadekær med dam - fliser hyggeligt område - pavillon - 11. Koysø med lille bro & bænke.

Borgerforeningens forslag er, at vi på det kommende Borgermøde nedsætter et udvalg eller en arbejdsgruppe, som kan arbejde videre med ideerne og få udarbejdet et endeligt forslag med beskrivelse, nødvendige tegninger og budget, der kan indgå i den samlede ansøgning til en af landets større fonde.

Er du interesseret i at være tovholder eller medlem af arbejdsgruppen?

Varde Kommune har siden den sidst orientering fra Borgerforeningen tilsendt os et kort med en markering af det område de mener en disc-golf anlæg bør begrænses til. Umiddelbart vurdere Jonas Holm, at området er tilstrækkeligt til formålet - evn. kombineret med dele af det område af Byparken, der tilhører Borgerforeningen. Jonas og to andre disc-golf-spillere er klar til at gå i gang med at designe en bane med ni huller. Hvis andre er interesseret i at deltage i arbejdet med et endeligt forslag med beskrivelse og budget, bedes de kontakte Jonas Holm direkte eller på det kommende Borgermøde.

Vi har endnu ikke hørt fra Varde Kommunes landskabsarkitekt eller skovfoged om mulighederne for at gøre det forholdsvis store og ret forsømte skovområde i Byparken til et mere lyst og indbydende område til gavn og glæde for byens befolkning (bortset fra at dele kan indgå som baner i det foreslåede disc-golf anlæg). Vi rykker for svar; men vil allerede nu foreslå, at vi på det kommende Borgermøde nedsætter en lille arbejdsgruppe, der kan bidrage med ideer til forbedringer af området.  

Hvis du ikke er interesseret i at deltage i arbejdet med ovennævnte forslag kan et eller flere af følgende ideer til projekter måske være noget du er interesseret i at deltage i:

  1. Reparation af bålhytten

  1. Indkøb af nye borde og bænke til større arrangementer
  2. Indkøb og opsætning af nye bænke lang stierne
  3. Etablering af større permanent bålplads og mindre område med grill-faciliteter
  4. Færdiggørelse af legepladsen
  5. Etablering af faciliteter til mindre musikfestivaler og/eller kræmmermarked
  6. Belysning langs udvalgte stier
  7. Forbedringer af krocket-klubbens faciliteter
  8. Etablering af udendørs træningsfaciliteter

Der bliver nok at tage fat på. 

Mød op til det kommende Borgermøde, som forventes afholdt onsdag den 25. januar kl. 19.30 i Kulturhuset, meld dig til en eller flere af de forskellige arbejdsgrupper og deltage i det fremtidige arbejde til gavn for alle i by og på opland. Formel indbydelse og dagsorden følger senere på disse sider.

 

mandag 2 jan 2023 - Rud Larsen
Vist: 910 gange